De Lean Global Connection 2024

Gepubliceerd op
August 12, 2024
Auteur
Roberto Priolo
Roberto Priolo
Roberto Priolo is editor bij het Lean Global Network en Planet Lean
Deel dit artikel:

EVENT LAUNCH - Onthoud de datum! De Lean Global Connection 2024 vindt plaats op 21 en 22 november. In dit artikel introduceert onze redacteur het thema van het evenement en vertelt hij wat deelnemers kunnen verwachten van het grootste online Lean evenement ter wereld.


Woorden: Roberto Priolo


Over iets meer dan 100 dagen komt de wereldwijde lean gemeenschap samen voor de vierde editie van de Lean Global Connection. In de afgelopen vier jaar is de LGC uitgegroeid tot een van de meest verwachte lean evenementen van het jaar, met duizenden deelnemers uit meer dan 120 landen.
Dit jaar hebben we besloten om de rol te verkennen die Lean Thinking kan spelen in onze veranderende wereld. In het bijzonder zullen we ons richten op het grootste geschenk dat Lean ons kan geven: aanpassingsvermogen.
De wereld verandert in een ongekend tempo. Woorden als "deglobalisatie" worden meer en meer gebruikt en weerspiegelen een steeds complexere en multipolaire realiteit, waarin landen op zoek zijn naar "risico vermindering" door de wereldwijde onderlinge afhankelijkheid te minimaliseren. Er lijkt zich een nieuwe Koude Oorlog af te tekenen, die de toch al gecompromitteerde toeleveringsketens verzwakt en bedrijven dwingt om nieuwe en slimme manieren te bedenken om goederen te verplaatsen, terwijl een nieuwe wapenwedloop voor veel economieën veranderingen inluidt. Tegelijkertijd belooft de verspreiding van generatieve AI de arbeidsmarkt zoals we die kennen te veranderen, met onvoorspelbare gevolgen. Je denkt misschien dat dit niets met jou te maken heeft, maar vergis je niet... deze historische veranderingen zullen invloed hebben op de manier waarop jouw organisatie opereert.
Om te gedijen, zullen bedrijven de wereld waarin ze zich bevinden moeten begrijpen, nieuwsgierig moeten zijn en bereid om te experimenteren, terwijl ze met solide langetermijnstrategieën moeten komen. Leiders zullen natuurlijk hun steentje moeten bijdragen door ervoor te zorgen dat continu leren doordringt in hun organisatie en dat de juiste vaardigheden worden ontwikkeld.
De Lean Global Connection van dit jaar zal je helpen om een rommelige, veranderende wereld te begrijpen door je de verhalen te brengen van organisaties die creativiteit en lean gebruiken om hun weg vooruit te vinden. We horen van talloze organisaties en van experts op het gebied van geopolitiek, de toekomst van werk, AI en meer.


ONTMOET SMED

Sommige mensen hebben de Lean Global Connection "de Olympische Spelen van Lean" genoemd, en dit inspireerde ons om iets te doen wat we nog nooit eerder hebben gedaan: onze eigen mascotte hebben! De Olympische Spelen worden op dit moment gevierd in Parijs, en als zij een mascotte kunnen hebben, waarom wij dan niet!

Iedereen, dit is Smed de kameleon! Welk dier kan beter aanpassingsvermogen voorstellen dan een dier dat van kleur kan veranderen om zich aan te passen aan de omgeving? Smed zal ons helpen met de promotie van het evenement en een rol spelen tijdens de LGC zelf. We kunnen wel zeggen dat je Smed de komende weken veel zult zien!



DE OPZET VAN HET EVENEMENT

Bij het Lean Global Network is het onze missie om Lean Thinking and Practice over de hele wereld te verspreiden, en we zien de Lean Global Connection als een fundamenteel instrument om dat te doen. Daarom zal de LGC opnieuw volledig gratis zijn! We houden ook dezelfde 24-uurs indeling, vanaf 14:00 UTC op 21 november 2024.

Net als in voorgaande jaren zullen we meerdere tracks aanbieden, wat betekent dat je kunt kiezen tussen 2 of 3 presentaties gedurende het grootste deel van het evenement. We hebben ook paneldiscussies en de quiz, altijd favoriet bij de deelnemers. Daarnaast zijn er een paar nieuwe formats waarover we je de komende weken meer zullen vertellen.

Vorig jaar hebben mensen gemiddeld 4,5 uur naar het evenement gekeken. Laten we proberen dat te overtreffen! En help ons het nieuws over de Lean Global Connection te verspreiden. Met hoe meer we zijn, hoe meer we bijdragen aan de verspreiding van Lean over de hele wereld.

Meer informatie over het evenement en de bevestigde sprekers (en er komen er nog VEEL bij) is hier beschikbaar. Hier kun je je registreren.

We zijn erg enthousiast over het evenement van dit jaar en we hopen jullie allemaal te zien op 21 en 22 november!


Auteur
Roberto Priolo is hoofd communicatie bij het Lean Global Network en redacteur van Planet Lean.

Meer Lean nieuws

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving
Er ging iets fout, probeer het opnieuw.