Deze achtdaagse online opleiding (per dag drie uur) is ontworpen voor individuen en teams die een beter begrip willen krijgen van de belangrijkste Lean methoden en technieken en zelfstandig aan de slag willen met verbetertrajecten binnen hun eigen team of afdeling.

In deze opleiding nemen we je mee langs de bekende Plan, Do, Check en Adjust stappen en leren we je om zelfstandig verbetertrajecten uit te voeren binnen jouw team of afdeling. Je ervaart zelf hoe je met Lean aan de slag kan gaan: beginnend met de  kleinst mogelijke interventie met de grootste impact. Lean op een Lean manier noemen we dat! Praktische simulaties en voorbeelden helpen je de concepten van flow, pull, takttijd, kaizen, visueel management en andere technieken te begrijpen in een totale organisatiecontext. Er is veel ruimte om goede voorbeelden te delen en te reflecteren op wat je hebt geleerd. Gedurende de opleiding pas je het geleerde direct toe in een verbetertraject binnen jouw eigen team of afdeling.

Wat leer je

  • Observeren

  • Kernprincipes van Lean: klantwaarde, visualiseren van de waardestroom, elimineren van de 7 verspillingen, realiseren van flow, pull, en continu verbeteren

  • Probleem oplossen volgens de Plan-Do-Check-Adjust cyclus

  • 4 typen problemen en 7 technieken om problemen te analyseren

  • Problemen in basisstabiliteit analyseren en oplossen

  • Operationeel management

  • Improvement Kata

  • Lean Leiderschap

Locatie & tijden

Deze Green Belt: Lean Foundation Course wordt online gegeven. Wij gebruiken hiervoor Microsoft Teams.
De trainingen op maandagen (11 + 25 mei en 8 + 22 juni) vinden in de middag van 13.30 tot 16.30u plaats.
Trainingen op dinsdag  (12 + 26 mei en 9 + 23 juni) vinden in de ochtend van 9.00 – 12.00u plaats.

Volg je liever een klassikale cursus? Ga dan naar onze Green Belt: Lean Foundation Course (klassikaal) pagina.

Certificering, cursusmateriaal (mappen, handouts, boeken) zijn bij de prijs van deze cursus inbegrepen. Het cursusmateriaal wordt voor aanvang van de cursus naar je adres gestuurd.