Welkom in de wereld van continuous flow!

Welkom in de wereld van continuous flow!

Dit werkboek volgt op Leren Zien, één van de populairste Nederlandstalige Lean-boeken. Als je dat boek al hebt bestudeerd en in praktijk gebracht, dan heb je een helder beeld waar je in jouw organisatie met flow aan de slag wilt. Maar ook wanneer je dat niet hebt gedaan, kan dit boek je veel helpen – ook zonder een plan voor je totale value stream kun je veel bereiken met flow.

Flow is een van de onderwerpen waar Lean beroemd mee is geworden. Maar we merken dat veel mensen het lastig vinden om er concreet vat op te krijgen. In algemene termen heeft iedereen er wel een beeld bij, maar hoe vertaal je dat concreet naar de praktijk? Hoe ziet ‘flow’ er nu eigenlijk uit?

Dit werkboek leert je allereerst dat we drie verschillende flows onderscheiden (materiaalflow, informatieflow, en de flow van mensen) en wat elk van die drie vormen, heel concreet, is. In Leren Zien zijn deze verschillende flows ook al genoemd, maar dit boek ‘zoomt in’ naar het niveau van een processtap en dus zien ze er net iets anders uit.

Als je dit boek hebt doorgewerkt én in jouw unieke situatie een even unieke oplossing hebt gevonden, dan heb je een reusachtige stap gezet in je Lean-transformatie. Natuurlijk in de resultaten, maar – en dat is misschien nog belangrijker – ook in de manier van kijken, begrijpen, en het inzetten van ieders creativiteit. Een volgende stap wordt om deze flow te verbinden met de rest van de value stream: van process kaizen naar system kaizen. Om een totaaloverzicht op jouw specifieke situatie te krijgen en een plan te ontwikkelen wat waar nodig is, kun je teruggrijpen op Leren Zien.

Wij zijn er trots op dat dit werkboek nu ook beschikbaar is in het Nederlands en we wensen je veel succes op weg naar continuous flow!

Bestel dit boek direct in onze webshop