Er zijn veel verschillende vraagstukken waarbij Lean kan helpen. Vaak kun je zelf al een eind komen door het lezen van een boek, of het volgen van een opleiding. Maar je kunt bij ons ook terecht voor advies en coaching voor Lean Transformaties. We helpen bij het ontwerp van een traject, begeleiden directie en medewerkers, trainen en helpen met diverse methodieken resultaten te boeken.

Je bent bij ons op het goede adres als je hulp wilt bij je eigen vraagstuk!

 • We hebben meer dan 500 organisaties begeleid sinds onze oprichting in 2004
 • We hebben duizenden mensen opgeleid en geholpen succesvol te verbeteren
 • We zijn werkzaam in kleine, middelgrote en grote organisaties (tussen de 4 en 285.000 medewerkers)
 • We hebben ervaring in zowel alle branches als disciplines, zowel in profit als not for profit organisaties
 • We boeken resultaat!

Lees over onze aanpak

Lean Transformatie Model

Wereldwijd hanteren we als Lean Global Network bij Lean trajecten het Lean Transformatie Model (Lean Transformation Framework).

In bovenstaand filmpje licht John Shook, CEO van LEI en het Lean Global Network het Lean Transformation Framework toe.

Wat is Lean?

Onze definitie van Lean denken en doen is: het Systematisch ontwikkelen van mensen en continu verbeteren van processen om waarde en voorspoed te brengen met de minst mogelijke inzet van middelen. De term Lean werd door onze oprichters Jim Womack en Dan Jones gelanceerd eind jaren tachtig als naam voor hun managementtheorie, gebaseerd op het Toyota Business Systeem. Lean als business systeem begint met het begrijpen van het hogere doel van een organisatie (Purpose), het ontwerpen en managen van efficiënte processen (Process) en het ontwikkelen van mensen (People).

Lees meer over onze definitie van Lean in het artikel ‘wat is Lean (management)’

Is Lean iets voor jouw organisatie?

Waarschijnlijk wel. Lean kan helpen bij vele vraagstukken, in allerlei organisaties en vakgebieden. Hoe dat er voor jou uit kan zien?

 • Lees meer over Lean in vergelijkbare organisaties of disciplines in onze cases of op ons Webmagazine Planet Lean
 • Ga mee op bedrijfsbezoek om Lean in de praktijk te zien
 • Kom naar een van onze gratis sensei-sessies om je vraag te bespreken met een van onze adviseurs
 • Nodig ons uit of kom bij ons langs voor een vrijblijvend gesprek om jouw vraagstuk te bespreken

Lessons Learned en Valkuilen

Lean lijkt ogenschijnlijk simpel, maar kan in de praktijk best lastig blijken. Daarom enkele ‘lessons learned’ en ‘valkuilen’… doe er je voordeel mee

 • Uit recent onderzoek blijkt dat succesvolle Lean organisaties op verschillende manieren Lean voor hen laten werken. Oftewel: er blijkt geen beste ‘one size fits all’-aanpak te zijn. Aanpassingsvermogen en flexibiliteit zijn niet alleen als doel voor een organisatie, maar zijn ook van belang in de manier hoe we Lean trajecten worden ontworpen en gemanaged.
 • Lean Transformaties werken vooral goed als het directieteam zelf pro-actief de transformatie stuurt, zelf Lean toepast op hun eigen werk en rol, Lean via de normale hiërarchische structuur werkt, met support van Lean coaches en er ook PDCA gedaan wordt op de transformatie zelf.
 • Lean werkt vooral goed als het gericht is op het oplossen van echte (business-)vraagstukken vanuit klantwaarde, in ‘Flow’ met een ‘Pull’ voor leren, waarbij tegenmaatregelen degelijk worden getest voordat ze uitgerold worden met continu leren en ontwikkelen voor iedereen.

Lees meer over Lessons Learned & valkuilen van Lean